![Segreto federiciano Segreto federiciano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0b28d544-d374-4b4e-97c0-b903d0361bd7/Derivates/3da251b3-d6f2-4085-b410-9112cfcf344b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al cacao
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 1 tuorlo
Camy cream
- 100 g di mascarpone
- 15 g di latte condensato
- 25 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- fragole pulite, a fettine e a tocchetti
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 14327 kJ / 3424 kcal
- Białko
- 73.7 g
- Węglowodany
- 355.4 g
- Tłuszcz
- 185.2 g
- Błonnik
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 Std. 20 Min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Pasta choux
2h
Tortine all'arancia e cioccolato
2h
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29h 10 min
Crema mousseline
1 Std.
Bignè al tiramisù
4h
Cigni alla crema diplomatica
2h
Ganache al cioccolato
12h 20min
Bignè con crema pasticcera
3h