Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al cacao
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 1 tuorlo
Camy cream
- 100 g di mascarpone
- 15 g di latte condensato
- 25 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- fragole pulite, a fettine e a tocchetti
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 14327 kJ / 3424 kcal
- Białko
- 73.7 g
- Węglowodany
- 355.4 g
- Tłuszcz
- 185.2 g
- Błonnik
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1h 30min
Tortine al limone (TM6)
2 Std.
Scarcella di pasqua ripiena
55 min
Trancetti di zucchero croccanti
3h
Fudge al limone e confetti all'anice
2sa 10 dk
Tortine sorpresa
12h
Torta multistrato al pan di zenzero
28h 50min
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Pain au chocolat
5h
Crostata di frolla montata alle nocciole
1h 20min
Cioccolatini ripieni
4h
Torta foresta nera
3h