![Xerém di mais con tonno Xerém di mais con tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A72B0DB6-2C68-40B4-B1A4-88550F5AB4BF/Derivates/ee22cfde-6af7-4d64-871b-46ebfc440296.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di tonno fresco pulito, a tocchetti (3 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di piri piri piccante in polvere
- 200 g di cipolla a pezzi
- 30 g di strutto
- 800 g di latte di cocco
- 250 g di farina di mais, bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3355.5 kJ / 802 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45min
Polpette di pollo giapponesi
50min
Marinatura limone e coriandolo
15 min
Coda di rospo all'andouille
1h 20min
Caesar salad di tonno
35min
Tacos di gamberoni "al pastor"
35min
Salmone e broccoli con besciamella al formaggio
15 min
Shirataki di konjac al timo, borlotti e speck (senza glutine)
20min
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2h 10 min
Salmone teriyaki
50min
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40min