Gamberi alla guineana

Gamberi alla guineana

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porzioni

Składniki

  • 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
  • 40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di piri piri piccante in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di olio di oliva
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di pollo
    ½ dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
  • 150 g di cetriolo pelato, a bastoncini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 221 kcal / 924.7 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...