Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova
- 200 g di funghi champignon, puliti e affettati
- 130 g di zucchine a tocchetti (1-2 cm)
- 130 g di melanzane a tocchetti (1-2 cm)
- 80 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
- 80 g di peperoni verdi a pezzi (1-2 cm)
- 150 g di cipolle in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di passata di pomodoro in scatola
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
Sformato
- 9 fette di pane bianco in cassetta senza crosta
Besciamella
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di farina tipo 00
- 400 g di latte
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1740 kJ / 416 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di verdure
1h 10 min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Peperoni ripieni
1h 5min
Zucchine ripiene
1h 10 min
Quiche di patate, porri e ananas
2h 20min
Gratin di patate
50min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Verdure ripiene
1h 20min
Sformato di verdure
1h 35min
Torta salata multistrato
3 Std. 30 Min
Moussaka di lenticchie
1h 30min
Lasagna di zucchine
2h