Terrina di verdure e uova

Terrina di verdure e uova

4.5 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 4 uova
  • 200 g di funghi champignon puliti e affettati
  • 130 g di zucchine a tocchetti (1-2 cm)
  • 130 g di melanzane a tocchetti (1-2 cm)
  • 80 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
  • 80 g di peperoni verdi a pezzi (1-2 cm)
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di passata di pomodoro in scatola
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
Sformato
  • 9 fette di pane bianco in cassetta senza crosta
Besciamella
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di farina tipo 00
  • 400 g di latte
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di noce moscata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 416 kcal / 1740 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...