Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 50 g di gherigli di noci
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
Carpaccio di melanzane
- 6 fette di melanzane viola, a fette (0.5 cm circa)
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di acqua
- 1 peperone giallo, pulito e tagliato in 4 falde
- 1 peperone rosso, pulito e tagliato in 4 falde
- 2 pomodori perino, spellati, privati dei semi e a dadini (1 cm circa)
- 2 mozzarelle di bufala, scolate dal siero e a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Contorno di verdure
25min
Cipolle al gratin
1h
Insalata fresca di zucchine
50min
Salsa al pomodoro
40min
Cipolle ripiene di verdure
1h 20min
Tagliatelle di carote e zucchine
35min
Rose di melanzane al tonno
35min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Frittata con carciofi
40min
Peperoni marinati
55min