Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fogli di pasta secca tipo lasagne
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di spinaci in foglia surgelati, scongelati e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 150 g di ricotta fresca
- 25 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 100 g di passata di pomodoro
- 100 g di mozzarella tritata
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2.48 g
- Węglowodany
- 3.39 g
- Tłuszcz
- 2.94 g
- Błonnik
- 0.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate ripieni di zucchine
1h 10 min
Frittatine agli spinaci ripiene
45min
Cestino di pomodoro ripieno
1h 10 min
Polpettine al curry
55min
Lumachine farcite
45min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci
1h 20min
Verdurine in sfoglia
1h
Conchiglioni agli spinaci
1h 15 min
Stelle di mare
30min
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40min