Melanzane al miso sottovuoto

Melanzane al miso sottovuoto

3.8 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 90 g di miso bianco (shiro)
  • 40 g di mirin
  • 35 g di sake
    35 g di acqua
  • 30 g di zucchero
  • 1 ½ cucchiaino di olio di sesamo
  • 2 pizzichi di sale
  • 360 g di melanzane a dadini (3x2 cm)
  • 1600 g di acqua (vedere consigli)
  • 30 g di succo di limone
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo, tostati
  • 1 cipollotto a rondelle diagonali

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 156 kcal / 654 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...