Canapés di patate dolci con feta, fagioli e zucchine

Canapés di patate dolci con feta, fagioli e zucchine

4.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di patate americane dolci non sbucciate, a rondelle (1 cm)
  • fiocchi di sale q.b.
  • 30 g di gherigli di noci
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di zucchina a rondelle (2 cm), poi in quarti
  • 100 g di Feta a pezzi
  • 100 g di fagioli bianchi di Spagna in scatola, sgocciolati
  • 15 g di uva passa
  • ¼ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 100 g di pomodorini ciliegia a rondelle
  • glassa di aceto balsamico per guarnire
  • timo fresco per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 243.9 kcal / 1020.3 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 406.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...