Roggen-Schmalz-Brot

Roggen-Schmalz-Brot

4.5 103 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 10 min
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    340 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    20 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    260 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    70 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Salz (ca. 15 g)
    2 ½ TL
  • rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
    2 ½ TL
  • Schmalz (oder Grammel- bzw. Griebenschmalz)
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 43 g
Kalorie 8712 kJ / 2212 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 40.2 g
Węglowodany 387 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...