Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 120 g di burro morbido + q.b.
- 220 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua
- 70 g di zucchero grezzo di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 120 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 500 g di acqua
- 600 g di polpa di zucca trombetta a pezzi
- 150 g di panna acida
- 4 uova
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1308 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Whoopie pies
30min
Torta Bimby®
1óra 50p
Ketchup
Brak ocen
Cupcake ragnatela
1h 30min
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Torta mostruosa
2h 30min
Chiocciole raw al cocco
12h 25 min
Budino al cocco brasiliano
1h 30min
Ciambella di miglio e cioccolato
1 godz. 40 min
Muffin cocco e arancia (senza glutine)
50min
Cupcake spaventose
2 godz. 40 min
Torta banane e cioccolato
4h 20min