Wersje kompatybilne
Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffin
- 125 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 125 g di yogurt bianco non dolcificato
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 4 tuorli
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 150 g di pancetta affumicata a cubetti
- semi di sesamo q.b.
Crema al Gorgonzola
- 100 g di Gorgonzola a pezzi
- 45 g di latte
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45 min
Mini cheesecake al pomodoro
3 Std. 25 Min
Muffin salati
1 Std.
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Muffin dell'Alto Adige
40 min
Muffin al Parmigiano Reggiano
35 min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 min
Cheesecake integrale alla robiola e salmone
9 Std.
Polpette alla birra
1 Std.
Crema spalmabile alla mortadella
15 min
Plumcake salato al tonno
55min
Muffin speck e caciocavallo
45 min