![Gnocco rustico emiliano (senza glutine) Gnocco rustico emiliano (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ABEE5BBC-3D9B-45BA-B918-C552296F3B4F/Derivates/D4A6CC75-35D3-4437-843F-3E5D292E4A99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g di lardo a cubetti
lub 50 g di pancetta a cubetti, consentita da prontuario - 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato, consentito da prontuario - 200 g di farina di riso, consentita da prontuario
- 300 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pane veloce (senza glutine)
1h
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Crostini multigusto (senza glutine)
1h 20min
Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)
3óra 5p
Pasta choux (senza glutine)
1h 20min
Pane arabo (senza glutine)
1h 35min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Besciamella (senza glutine)
15 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min