![Ravioli al radicchio Ravioli al radicchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/135692CD-AEC2-4446-A1FF-91D14E9A2901/Derivates/d7c8d954-8932-4c5a-986e-72bc5f566827.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 400 g di radicchio a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca integrale all'uovo
1h 40min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min
Pasta all'uovo
1h
Gnocchi di patate
1ч. 30 мин.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Ravioli ai carciofi
1ч. 30 мин.
Agnolotti del plin
10h 30min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1ч. 30 мин.
Ravioli al radicchio in crema di balsamico
1ч. 30 мин.
Tortelli di zucca mantovani
2ч. 30 мин.
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.