Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 2 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 120 g di burro morbido
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di mandorle dolci
- 600 g di carote mondate e a pezzi
- 200 g di succo di arancia fresco
- 100 g di zucchero
- 1 bacca di anice stellato
- 250 g di panna fresca liquida
- 2 uova
Arance caramellate
- 2 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 arancia a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805 kJ / 431 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoncini con i ceci
2 Std. 15 Min
Crostata al limone
1 godz. 15 min
Torta soffice al profumo di arance
55p
Crostata Arlecchino
1óra
Rotolo ai fichi
2 godz. 25 min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min
Tiramisù raw
4 godz. 30 min
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta all'arancia e crema tropicale
2 Std. 35 Min
Crostata integrale alle fragole
1 godz. 5 min