![Salsa di verdure miste agrodolci Salsa di verdure miste agrodolci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C517022E-5DD5-46BF-88B0-1B56EA360464/Derivates/C58C6837-F818-4229-B428-4E8B6529A62B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di peperoni di colori diversi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 500 g di cipolline
- 500 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di pomodori verdi, privati dei semi e a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaio di sale
- 250 g di olio di semi di mais
- 250 g di aceto di vino bianco
- 125 g di zucchero
- 125 g di concentrato di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa della nonna
3hod. 30min
Salsa alla reggiana
15min
Pere sciroppate
721 godz. 20 min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Composta di pomodori e capperi
1 Std.
Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano
1h 30 min
Salsa ai fichi, zenzero e sciroppo d'acero
40 Min
Cipolline sott'olio
361h 10min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Conserva di pomodoro con olive
1h 30 min
Sugo all'ortolana
1h 5 min
Confettura di albicocche alla cannella
45min