Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh jalapeño chilies, de-seeded, to taste (see Tip)
-
1
oz olive oil
lub 1 oz avocado oil - ½ oz red wine vinegar
- 1 oz lime juice
- ½ oz honey, to taste
- 1 tbsp fajita seasoning, homemade or packaged
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp freshly ground black pepper, to taste
- 7 oz green cabbage, cut into pieces (2 in.)
- 5 oz apple, quartered
- 4 oz red cabbage, cut into pieces (2 in.)
- 4 oz carrot, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz red onion, cut into pieces
- 2 oz pecans (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min
Grilled Pineapple Salsa
20 min
Shredded Chicken and Vegetable Lettuce Cups
1 Std. 15 Min
Caesar Salad
30 min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15min
Hawaiian Coleslaw
15min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Chinese Chicken Salad
1h 30min
Cantina Salsa
5min
Chopped Asian Salad
20 min