Urządzenia i Akcesoria
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Spód z herbatników
-
100 g herbatników np. maślanych
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
-
300 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g białego wina100 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty szafranu
-
1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
-
250 g mleka
-
80 g cukru
-
1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
-
300 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
164.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1171.8 kJ /
279.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
33.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Deser kokosowo-ananasowy
4h 25min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Suflety orzechowe
1h 30min
Serniczki z wiśniami
45min
Panna cotta
3h 15min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min