
Urządzenia i Akcesoria
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Spód z herbatników
-
100 g herbatników np. maślanych
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
-
300 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g wody
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty szafranu
-
1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
-
250 g mleka
-
80 g cukru
-
1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
-
300 g śmietany, 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.9 kcal /
1171.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
33.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
164.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska