
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, ze skórką
- 10 g masła
- 80 g cukru trzcinowego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 10 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 806 kJ / 192 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Orzechy słodko-pikantne
20 min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min