Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes, drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled, deveined
- 150 g feta cheese, crumbled
- 1 lemon, cut in wedges
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 310 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Seafood Risotto
40min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 Min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Prawn saganaki with feta
35 Min