Quick Thai Chicken Curry

Quick Thai Chicken Curry

4.2 161 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • onions to taste
    50 - 100 g
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • oil
    30 g
  • Thai red curry paste to taste
    50 - 100 g
  • coconut milk
    200 g
  • water
    200 g
  • waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royals), peeled, cut in bite-sized pieces
    400 g
  • carrots cut in bite-sized pieces
    100 g
  • fish sauce
    15 g
  • sugar
    2 tsp
  • makrut lime leaves
    2 - 3
    fresh makrut lime leaves
  • chicken breasts, skinless diced (3 cm)
    600 g
  • frozen green peas
    150 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 459 kcal / 1914 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...