Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 450 g buttermilk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 348.4 mg
W kolekcjach
-
Demo 19 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
First Class 11 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
St. Patrick's Day 14 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
The British Isles on a Plate 88 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
Then. Now. Always. 50 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
Thermomix® Sensor: Getting Started 21 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Lavender Shortbread
1h
Mincemeat Crumble Cake
1h 15min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4h
Bara Brith
10 Std.
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Sloe Gin
2160h 20 min
Mince Pies
1h 10min
Berry Foam
10min
Apple Mulled Wine
25 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h