Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 60 g de azúcar moreno
- 175 g de harina de repostería
- 125 g de mantequilla fría, en dados de aprox. 2 cm (y algo más para el molde)
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
Cobertura de chocolate
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 10 g de manteca de cacao (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1958.2 kJ / 468.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 95.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitanas de chocolate
6 godz. 30 min
Florentinos
1h 15min
Brownie rápido
25min
Bizcocho veteado
2u.
Bizcocho cebra
1h 10min
Gofres de sartén
45 min
Galletas de leche condensada y dos chocolates
30min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30 min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5h
Galletas damero
1 Std. 5 Min
Galletas con pepitas de chocolate
50min