Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 60 g de azúcar moreno
- 175 g de harina de repostería
- 125 g de mantequilla fría, en dados de aprox. 2 cm (y algo más para el molde)
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
Cobertura de chocolate
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 10 g de manteca de cacao (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1958.2 kJ / 468.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 95.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas damero
1h 5min
Bombones de gianduja
1óra
Helado de brownie
5sa 40 dk
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Bizcocho veteado
2óra
Bizcocho cebra
1óra 10p
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5óra
Palitos de galleta cubiertos con chocolate (Pocky) - Japón
2óra 30p
Gominolas
12h 15min
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30 min
Magdalenas de chocolate (sin huevo)
1óra 10p