Urządzenia i Akcesoria
Milhojas de merengue
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 raciones
Składniki
Masa
-
150 g de harina de repostería
-
100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
-
100 g de nata fría
Merengue
-
2 claras de huevo
-
50 g de agua
-
200 g de azúcar
-
2 - 4 gotas de vinagre
Montaje
-
1 cucharada de azúcar glas
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
2.19 g
Kalorie
852 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
9.94 g
Błonnik
0.44 g
Węglowodany
26.38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2 godz.
Crema pastelera
10 min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Yemas
4 godz. 20 min
Merengue con agua
15 min
Brazo de gitano
3 godz.
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Tarta San Marcos
4 godz.
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.