Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
- 100 g de nata fría
Merengue
- 2 claras de huevo
- 50 g de agua
- 200 g de azúcar
- 2 - 4 gotas de vinagre
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 2.19 g
- Węglowodany
- 26.38 g
- Tłuszcz
- 9.94 g
- Błonnik
- 0.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Crema pastelera
10min
Pestiños borrachuelos
50min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Canutillos de crema
3h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Xuxos de crema
1 Std. 30 Min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Tarta San Marcos
4h
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Tocino de cielo
4h 30min
Brazo de gitano
3h