Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de arroz de grano redondo
- 1000 g de gambones crudos enteros
- 1100 g de agua
- 250 g de zanahoria en trozos
- 150 g de cebolleta en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 25 g de mantequilla
- 100 g de coñac
- 200 g de tomate triturado en conserva
- ¼ de cucharadita de colorante alimentario
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 2 pastillas de caldo de pescado
- 20 gotas de tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 998 kJ / 239 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de bogavante
50min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1h 30min
Sopa marinera asturiana
30 min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Crema de verduras y gambas
1h
Crema de marisco
40 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema con rape y gambas
30 min
Rape en salsa americana
1h
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5min