Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de langostinos crudos sin pelar
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de agua
- 130 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 75 - 80 g de zanahoria en trozos
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) (aclarados y escurridos)
- 2 cucharaditas rasas de sal
- 1 cucharada de pimentón
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de comino en grano (opcjonalnie)
- 150 g de bacalao en salazón remojado y desalado (migas)
- 120 g de hojas de espinaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 16.01 g
- Węglowodany
- 15.38 g
- Tłuszcz
- 13.87 g
- Błonnik
- 8.15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Guiso "mar y tierra"
50min
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Fabes con pulpo
45 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 min
Fabes con almejas
30 min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min