Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de queso de cabra
- 1 - 2 dientes de ajo
- 500 g de remolacha cocida en trozos
- 300 g de tomate maduro en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 40 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 15 g de vinagre de jerez
- 100 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5.65 g
- Węglowodany
- 5.12 g
- Tłuszcz
- 20.08 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Salmorejo de espárragos
10 min
Remojón de naranja y bacalao
30 min
Salmorejo para dos
45 min
Ajoblanco
5min
Salmorejo de grana y oro
45 min
Salmorejo sin gluten
10 min
Gazpacho de remolacha
10 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Salmorejo
10 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 min
Mazamorra cordobesa
10 min