Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 80 g de aceite de oliva
- 50 g de brandy
-
600
g de fumet de Pescado de Roca y Marisco 100% Natural Gallina Blanca
lub 600 g de agua - 100 g de puerro en rodajas
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento rojo en trozos
- 50 g de zanahoria en rodajas
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 150 g de filetes de merluza fresca
- 150 g de lomos de rape sin piel ni hueso
- 100 g de nata
- 6 hojas de albahaca fresca
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 549.8 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55min
Sopa de pescado
55min
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1h
Rape en salsa americana
1h
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1h 30min
Crema con rape y gambas
30min
Crema de mejillones
1h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Sopa de pescado donostiarra
1h
Crema de gambones
45min