Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon rouge, émincé finement
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 50 g de raisins secs
- 8 c. à soupe de miel crémeux, neutre
- 1 pincée de fenouil en poudre
- 2 pincées de coriandre en poudre
- 2 pincées de cumin en poudre
- 2 pincées de gingembre en poudre
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1340 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture melon-anis
6 Std.
Pêche pochée au thym
3 Std. 20 Min
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture de framboises au romarin
30min
Chutney de figues
4hod.
Confiture fruits secs et agrumes
30min
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Confiture figue-romarin
50 min
Marmelade d'oranges
1h 30min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Confiture d'abricots
6 Std.