Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 560 g de farine de froment, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de rhum
- 250 g de beurre doux
- 180 g de chocolat au lait praliné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Sablés à la confiture
1h 40min
Pain au lait à la crème vanillée
40 min
Mmmh un doonut !!!
2h 45min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Brioche parisienne
24h
Donuts avec glaçage
2h
Brioche "super bonne"
3h
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min