Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 50 g de sucre roux
- 40 g de beurre doux, pommade
- 50 g de farine de blé
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au praliné
- 60 g de pralin
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de purée de noisette
- 50 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
La crème au beurre
- 50 g d'eau
- 140 g de sucre en poudre
- 75 g de blanc d'œuf (3 petits œufs env.)
- 240 g de beurre doux, pommade, en petits morceaux
L'insert praliné
- 100 g de chocolat au lait praliné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1445 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Omelette norvégienne revisitée
5 Std.
Fraisier
12h 45min
Paris-brest
3u. 10min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Religieuses au café
3h 45min
Crème pâtissière
15 Min
Royal au chocolat
3h 30min
Meringue italienne
30 Min
Chouquettes à la crème pralinée
2 Std. 15 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Pâte à chou
2 Std.
Tarte tropézienne
3 Std.