Galette tout chocolat

3.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de cacao en poudre
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La ganache au chocolat
  • 200 g de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 90 g de sucre en poudre
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 œuf entier
La dorure et le montage
  • 1 œuf entier
  • 1 pincée de sel

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 730.9 kcal / 3057.9 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 53.8 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 99.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...