Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit praliné chocolat-riz soufflé
- 150 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- beurre pour le cercle à pâtisserie
- 75 g de pralin
- 150 g de riz soufflé au chocolat
La ganache chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 180 g de crème liquide entière, froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1910 kJ / 458 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Galette tout chocolat
1 godz. 35 min
Gâteau au chocolat léger
3ωρ. 15 λεπτ.
Tarte au chocolat
1 godz. 40 min
Roulé au chocolat
1 godz. 30 min
Gâteau au chocolat XXL
45min
Gâteau au chocolat express
20min
Ganache au chocolat
20min
Charlotte au chocolat
6h 20 min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30min
Mousse au chocolat magique
15 Min