Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 100 g de farine à pain, type Manitoba
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 50 g d'eau
La pâte
- 80 g de noisettes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 220 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 250 g de farine de blé, type 45, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 50 g de liqueur de cerise, type Maraschino
- 2 - 3 c. à soupe de sucre glace maison
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal / 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g / 6 g
- Węglowodany
- 35 g / 35 g
- Tłuszcz
- 25 g / 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oreillettes au citron et à l'orange
1h 30 min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30 min
Roulé de pain
1h 15min
Schiacciata au raisin
2 godz.
Pain de Gênes
1h
Tarte à la noix de coco
1h
Brioche parisienne
24 Std.
Brioches à la confiture de prunes
2h 20min
Gâteau magique au citron
3 godz. 15 min
Le pain bénit
2 godz. 30 min
Beignets au four
2 godz.