Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 100 g de farine à pain, type Manitoba
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 50 g d'eau
La pâte
- 80 g de noisettes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 220 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 250 g de farine de blé, type 45, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 50 g de liqueur de cerise, type Maraschino
- 2 - 3 c. à soupe de sucre glace maison
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal / 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g / 6 g
- Węglowodany
- 35 g / 35 g
- Tłuszcz
- 25 g / 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de rêve danois
1 Std.
Minipanettoni
2 Std. 30 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5 Std.
Le pain bannique
30min
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Smacafam
55 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 25min
Brioche à la fleur d'oranger
5 Std.
Focaccia à la crescenza
1 Std. 45 Min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min