Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait
- 5 jaunes d'œufs
- 150 g de sirop d'érable
- 2 pointes de couteau de gomme de guar
- 600 g de rhubarbe, coupée en moceaux
- 40 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 533.2 kJ / 127.6 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Gelée de framboise
6h
Glace à l'oseille
3 Std. 20 Min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Compote rhubarbe fraise
35min
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Parfait glacé rhubarbe et coulis de fraises
3 Std. 35 Min
Sorbet rhubarbe-fraise
10 Min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12 Std. 45 Min
Gelée de groseille
35min
Compote de rhubarbe
1 godz. 5 min
Tarte à la rhubarbe
1 Std.