Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en cubes
- 1000 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 280 g de pâtes sèches
- 90 g de beurre
- 40 g de farine
- 500 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- 60 g de concentré de tomate
- 200 g de jambon dans le talon, en cubes
- 1 ½ c. à soupe de cognac
- 480 g de champignons de Paris en conserve, émincés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1h
Croque-cake
50min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Risotto à la viande hachée
45min
Croque flammekueche
55min
Pipe rigate gratinés
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Poulet aux poivrons façon risotto
40min
Pâtes au jambon et au chorizo
30 Min
Gratin de crozets au jambon
1h
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 min