Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 1000 g d'eau, et en grand volume pour la cuisson des gnocchi
- 20 g de gros sel
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, type Charlotte
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
Le gratin
- 20 g de beurre doux
- 1 oignon, coupé en deux
- 50 g de lardons
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de reblochon, coupé en tranches (0.5 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 594 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Croque flammekueche
55 Min
Pipe rigate gratinés
1h
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin de pâtes
25min
Spaghetti carbonara
40 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Gnocchis à la carbonara
15 Min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Tartiflette
1h 15min