Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 300 g d'eau, et un verre pour la cuisson
- 2 c. à café de sel fin
- 500 g de farine
- 200 g de fromage à pâte pressée, type morbier
- 20 g de beurre fondu
- 25 g de noisettes décortiquées entières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2887 kJ / 687 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2j 10 menit
Focaccia à la pomme de terre
2ωρ. 50 λεπτ.
Pirojki (petits chaussons fourrés)
2h
Talmouses au brie
1h 5min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2j 10 menit
Pain farci à la mozzarella
45min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2h 15min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2h 35 min
Pain ciabatta
3h 45 min
Bagels pizza
2ωρ. 50 λεπτ.
Baguette viennoise
4h 25min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20 min