Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe
- 180 g de lait
- 3 pincées de vanille en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de bananes, coupées en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1356.7 kJ / 324.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'ananas meringué
12h
Cheesecake noix de coco-caramel
3 Std. 40 Min
Glace à la brioche
5 Std.
Kouign-amann
2 Std. 15 Min
Petits kouign-amann aux pêches de vigne
3 Std.
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6 godz. 15 min
Soufflé au chocolat et à l'orange
50 Min
Scotch eggs
1 Std. 25 Min
"Tzatziki" sucré au melon
12h
Pai ananas
2 Std.
Tartelettes aux poires caramélisées
2 Std. 15 Min
Samoussas poire-chocolat
45 Min