Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe
- 180 g de lait
- 3 pincées de vanille en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel
- farine de blé, pour fariner
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de bananes, coupées en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1356.7 kJ / 324.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Chaussons aux pommes
2h
Tartelette chocolat-citron meringuée
3u. 45min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45 min
Chouquettes pralin
40min
Choux amarena
1h 25min
Tarte à l'ananas
3 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h