Wersje kompatybilne
Petits cakes à la vanille nappés de confiture de framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de confiture de framboises
- 90 g de beurre doux, mou, coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
- 70 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 90 g de farine de blé
- 20 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaufres-cookies aux noisettes
20 Min
Gâteau au citron
2h
Biscuits chapeau Napoléon
2h
Tarte fine façon cheesecake
4h
Paximadi (pain biscotte crétois)
9h
Mug cake au chocolat blanc
20 Min
Petits pains au lait au caramel
4h
Biscuits au café
1 Std.
Gâteau magique au citron
3h 15min
Mi-cuits légers au chocolat
25 Min
Gâteau léger au fromage blanc
4h
Gâteau sans beurre pomme et chocolat
40min