Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée au cacao
- 230 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de cacao en poudre
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La garniture
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 mangues mûres, émincées en fines tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2756 kJ / 659 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte magique aux fraises
1h 30min
Galette au citron
1 godz. 35 min
Galette des Rois aux châtaignes
1h 25min
Cabillaud en croûte de sel et petits pois (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 1)
1 godz. 45 min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1 Std. 15 Min
Galette des rois ananas-caramel au beurre salé
2h 20min
Framboisier
1h
Cheesecake framboises
5h
Tarte à l'ananas
3h
Mini savarins aux pêches
35min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Charlotte mangue-Passion
5h