Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 180 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 90 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de sel
- 60 g d'eau
La garniture
- 700 g de poireaux, coupés grossièrement en morceaux
- 50 g de beurre demi-sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 10 g de farine de blé
- 350 g d'eau
- 500 g de filets de poisson blanc
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2144.8 kJ / 514.8 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche au poireau et au thon
50 dk
Quiche oignon, champignon et andouille
50 dk
Lasagnes de poisson aux champignons
1 godz. 30 min
Pizza aux légumes
1 godz. 30 min
Pizza au saumon
1h 15min
Quiche aux fruits de mer
1h 15min
Pizza au thon
1 godz. 40 min
Pizza aux fruits de mer
2h
Restes de dinde et de légumes en gratin
50 dk
Pizza aux sardines
3h
Quiche au poireau et saumon fumé sans œuf
1 godz. 30 min
Feuilleté au crabe
1h 20min