Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 225 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'amandes en poudre
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre amer
- 1 œuf
La ganache
- 170 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 115 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de beurre doux
La garniture
- 24 - 32 gouttes de crème de vinaigre balsamique
- 250 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 488 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chocolat au lait et fraises
3 godz. 45 min
Minitartes fines au chocolat
1h 30min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Paccheri farcis ricotta-épinards
50min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 Min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Moelleux au chocolat au lait et cœur praliné
50min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13 Std. 15 Min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15hod. 30min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tarte cookie au chocolat
5h 10min