Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit moelleux
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- 3 gros œufs (63-73 g)
- 250 g de sucre en poudre
- 100 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 250 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel marin
La garniture
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 200 g de sucre en poudre blond
- 50 g de lait
- 100 g de noix de coco déshydratée et râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1464 kJ / 349 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Pain de Gênes
1hod.
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Biscuits aux amandes
55 Min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Cake à la noix de coco
55 Min
Boules de neige à l'amande
55 Min
Gâteau de Santiago
35 Min
Gâteau sans farine aux noisettes
55 Min
Délice chocolat-coco
1 Std. 30 Min
Gâteau aux fruits
55 Min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 Min
Gâteau Émilie
45 Min