Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive
- 2 c. à café rases de sel
- 70 g de tomates séchées
- 2 c. à soupe de romarin frais, effeuillé
- 1 c. à café de fleur de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1577 kJ / 373 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2j 30 menit
Pesto au basilic
10 min
Focaccia au romarin
2h 20 min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia aux olives
2h
Fougasse au romarin
3h 25min
Pesto classique au basilic
10 min
Focaccia italienne
5h 10min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3hod. 15min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Focaccia aux tomates et à l'origan
2ωρ. 50 λεπτ.