Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 450 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive
- 2 c. à café rases de sel
- 70 g de tomates séchées
- 2 c. à soupe de romarin frais, effeuillé
- 1 c. à café de fleur de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1577 kJ / 373 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 godz. 50 min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2u. 20min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2h 30min
Focaccia des Pouilles
1 Std. 10 Min
Focaccia au thym
3 Std.
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2 godz. 35 min
Focaccia italienne
5h 10min
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3u. 15min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h