Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de sucre en poudre
- 680 g d'eau
- 220 g de jus de citron (5 citrons env.)
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
Le jour même
- 50 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de farine de blé
- 140 g de blancs d'œufs (4 œufs moyens), plus 1 blanc d'œuf
- 160 g de sucre en poudre
- 250 g d'amandes effilées
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2822 kJ / 678 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la réglisse
3 godz. 45 min
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min
Carpaccio de courgettes, mozzarella et pesto
20 min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12h 30min
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2h 30min
Sorbet au limoncello
3h 10min
Gaspacho poivrons, coriandre et réduction balsamique
20 min
Sorbet au citron et au limoncello
4h 10min
Glace à la pistache
12 godz.
Sorbet citron vert
12 godz.
Sorbet à l'abricot
10min
Sorbet mangue-Passion
12 godz.