Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de sucre en poudre
- 680 g d'eau
- 220 g de jus de citron (5 citrons env.)
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
Le jour même
- 50 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de farine de blé
- 140 g de blancs d'œufs (4 œufs moyens), plus 1 blanc d'œuf
- 160 g de sucre en poudre
- 250 g d'amandes effilées
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2822 kJ / 678 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poulet au citron vert
35 dk
Sorbet citron vert
12h
Sorbet mangue-gingembre, gambas et tuile au sésame
1 Std. 5 Min
Sorbet mojito
12h
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3 Std. 15 Min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 dk
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20 dk
Brochettes de crevettes marinées au lait de coco
1h 20min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30 Min
Tartare de dorade à la thaïe
1h 15min
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3h 20min