Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 petit oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 1 carotte, coupée en rondelles
- 25 g de céleri branche, coupé en morceaux de 2 cm
- 25 g de feuilles vertes de poireau, coupées en morceaux
-
2
brins de thym frais
lub 1 feuille de laurier frais - 1 clou de girofle (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 carcasse d'un petit poulet cuit, coupée en morceaux
- 850 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 69 kJ / 16 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ketchup maison
35 Min
Bouillon de légumes
1 Std. 30 Min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1 Std.
Éplucheur Carottes rôties au thym et à la menthe (TM5)
Brak ocen
Fond de volaille
45min
Bouillon parfumé au bœuf, à la citronnelle et au gingembre
45min
Bouillon de poulet maison
50 Min
Chapelure d'épluchures de légumes
2 godz. 15 min
Court-bouillon
25 min
Chapelure
5 Min
Fond de volaille
45min
Soupe Pho
40min