Tarte provençale

Tarte provençale

4.6 358 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Wasser
    80 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    280 g
  • Butter weich, in Stücken
    130 g
  • Salz
    ¾ TL
Belag und Fertigstellung
  • Oliven, grün, entsteint
    200 g
  • Kapern abgetropft
    1 EL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Rosmarin abgezupft
    3 Stängel
  • Thymian abgezupft
    3 Stängel
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Crème fraîche
    150 g
  • Eier
    3
  • Ziegenfrischkäse in der Rolle (siehe Tipp)
    125 g
  • Cherry-Tomaten
    200 g
  • Honig zum Beträufeln
  • Kräuter der Provence zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 298 kcal / 1249 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...