Urządzenia i Akcesoria
Kürbis-Tarte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen200 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Salz2 TL
-
Majoran, getrocknet1 EL
-
Wasser50 g
-
Bergkäse in Stücken100 g
-
Schmand200 g
-
Eier (Kl. M)2
-
Pfeffer5 Prisen
-
Muskat3 Prisen
-
Butternuss-Kürbis geschält, entkernt, in Stücken400 g
-
Olivenöl50 g
-
Porree in Ringen200 g
-
Kürbiskerne20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
3396 kJ /
810 kcal
Tłuszcz
57 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterrane Gemüsequiche
1 godz. 20 min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 godz. 30 min
Vollkorn Mangold-Quiche
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 godz. 15 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 godz.
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Kürbis-Feta-Quiche
45 min