Galettes mit Pilz-Schinken-Füllung

Galettes mit Pilz-Schinken-Füllung

3.6 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Butter
    20 g
  • Buchweizen-Mehl z.B. von Alnatura
    50 g
  • Ei
    1
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Butter und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • gekochter Schinken in Würfeln (5 mm)
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Mehl
    10 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Bestreuen
    ¼ TL
  • Champignons je nach Größe halbiert oder geviertelt
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 231 kcal / 965 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...