Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g Butter
- 50 g Buchweizen-Mehl z.B. von Alnatura
- 1 Ei
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (5 mm)
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 10 g Mehl
- 120 g Wasser
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Bestreuen
- 250 g Champignons, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 Min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 godz. 20 min
Provenzalische Tarte
1 Std. 15 Min
Kastanien-Radicchio-Kuchen
1 Std. 30 Min
Buchweizencrêpes mit Camembert und frischen Kräutern
1 godz. 20 min
Wirsing-Morchel-Risotto
45 Min
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Grünkohl-Risotto
40 Min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 godz.
Quitten-Tarte-Tatin
2 godz.
Tarte provençale
1 godz. 40 min