Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 1 Schalotte
- 40 g Butter, in Stücken
- 10 g Walnussöl
- 320 g Risottoreis
- 60 g Weißwein, trocken
- 820 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2405 kJ / 574 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45 min
Kürbisrisotto
55 Min
Maronencremesuppe
30min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 Std. 30 Min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 min
G´schwindes Kürbisrisotto
25min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 min