Maronenrisotto

Maronenrisotto

4.0 173 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Maronen, gegart, geschält
    200 g
  • Schalotte
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Walnussöl
    10 g
  • Risottoreis
    320 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Wasser
    820 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 2405 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...